Έρχεται ειδική ψηφιακή πλατφόρμα που θα επιτρέπει σε Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου μίας εταιρίας στη χώρα που ζουν, να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη δεύτερη δόση του ίδιου σκευάσματος στην Ελλάδα, π.χ. στην περιφέρεια.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Νewsbeast τα στελέχη του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης ήδη επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες του εν λόγω εγχειρήματος, καθώς θα πρέπει οι πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό να διασταυρώνονται, να πιστοποιείται η γνησιότητά τους, να «διαβάζει» όλα τα επιμέρους στοιχεία το σύστημα, για να μπορεί να εντάξει τον Χ εμβολιαζόμενο στο εθνικό μας πρόγραμμα, χωρίς να γίνει μπέρδεμα, καθώς το δεύτερο ραντεβού για εμβόλιο θα μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από όπου και θα εκδίδεται και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Εμβόλιο-κορονοϊός: Έλληνες ομογενείς θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές στα πάτρια εδάφη με τη δεύτερη δόση

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αιτήματα από Έλληνες ομογενείς είναι πολλά, καθώς θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές στα πάτρια εδάφη με τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους χωρίς να διαταραχθεί το πρόγραμμά τους. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση δίνει μία ακόμη τονωτική «ένεση» στον τουρισμό, αφού η ευκολία αυτή μπορεί να λειτουργήσει για πολλούς Έλληνες και ως κίνητρο για να οργανώσουν τις διακοπές τους συνδυάζοντας και την περαίωση του εμβολιαστικού τους σχήματος, καθώς το γεγονός ότι έπρεπε να κάνουν τη δεύτερη δόση στη χώρα διαμονής τους δέσμευε και λειτουργούσε αποτρεπτικά για όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά τους.

Στελέχη των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για το θέμα αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις.