Να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης το αργότερο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, ώστε -μετά από ένα δεύτερο γύρο συζητήσεων- αυτές να κωδικοποιηθούν σε ενιαίο κείμενο, που θα σταλεί άμεσα στο αρμόδιο υπουργείο για να προχωρήσει ταχύτερα στην ψήφισή του, ζήτησε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ), Πάρις Μπίλλιας, από τους εκπροσώπους των κομμάτων, των δήμων, της περιφέρειας, των φορέων και των μελετητών, σε σύσκεψη για το θέμα.

Η σύσκεψη, παρουσία και του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Γεώργιου Ορφανού, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε το Τμήμα, για την οργάνωση διαδικασίας διαλόγου με «σφιχτά» χρονοδιαγράμματα, ώστε να συγκεντρωθούν και να κωδικοποιηθούν οι απόψεις όλων των φορέων και να κατατεθούν άμεσα στην κυβέρνηση και το Ρυθμιστικό να ψηφισθεί, μετά την πρόσφατη απόσυρσή του από τη Βουλή.

«Η ιστορία της επικαιροποίησης του ρυθμιστικού ξεκίνησε χρόνια πριν και φτάσαμε στο 2014 και ακόμη δεν έχουμε ψηφισμένο σχέδιο. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να είναι πάντα το γαλατικό χωριό. Πρέπει να καταλήξουμε όλοι μαζί σε κοινές θέσεις, ώστε να καταθέσουμε στην κυβέρνηση ένα κοινό υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις, το οποίο ο αρμόδιος υπουργός υποσχέθηκε να λάβει σοβαρά υπόψη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας.