Τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος στον γνωστό ισραηλινό καλλιτέχνη Γιούντα Πόλικερ, απένειμε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ Σπυρίδων Λαμπρίδης, σε αναγνώριση της συμβολής του στη διάδοση της ελληνικής μουσικής στο Ισραήλ.

Το συγκεκριμένο παράσημο απονέμεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε Έλληνες πολίτες που έχουν διακριθεί στις τέχνες, τη λογοτεχνία, την επιστήμη, το εμπόριο και σε άλλους τομείς, καθώς και σε ξένους υπηκόους για την συμβολή τους στην ενίσχυση του γοήτρου της Ελλάδας μέσω της προαγωγής της ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης.

Κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία, ο πρέσβης κ. Λαμπρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όσοι γνωρίζουν την εξαιρετική δουλειά του Γιούντα Πόλικερ, την αφοσίωσή του στο να φέρει κοντά τις μουσικές κουλτούρες της Ελλάδας και του Ισραήλ, καθώς και την προσπάθειά του να διατηρήσει και να ενισχύσει τις δύο του ταυτότητες, την Ελληνική και την Εβραϊκή, αντιλαμβάνονται πλήρως ότι η διάκριση αυτή του αξίζει πραγματικά».

Από την πλευρά του ο Γιούντα Πόλικερ εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του για την ευγενή χειρονομία, σε μια περίοδο όπου ο αντισημιτισμός σε ολόκληρη την Ευρώπη βρίσκεται σε έξαρση.

Ο Γιούντα Πόλικερ γεννήθηκε το 1950 από Έλληνες γονείς στην πόλη Κιριάτ Χάιμ. Το 1985 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ «Μάτια μου», το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και κατέστησε γνωστή την ελληνική μουσική στο Ισραήλ.

Το 2007 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Χούμους Σάπιενς» (παράφραση του Χόμο Σάπιενς), σε συνεργασία με τον Μανώλη Ρασούλη, ενώ το 2011 διασκεύασε στην εβραϊκή τραγούδια γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών. Τελευταίως συνεργάστηκε με τη γνωστή τραγουδίστρια Χάρις Αλεξίου.