Λύσεις για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων θα αναζητήσουν σε σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, τα σχολικά συμβούλια και οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων.

Οι καταλήψεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Χανίων άρχισαν με μικρό αριθμό σχολικών μονάδων στις 4 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκαν στις 29 Οκτωβρίου. Συνολικά 10 Γενικά Λύκεια, 15 Γυμνάσια και 6 Επαγγελματικά Λύκεια μπήκαν στο «χορό των καταλήψεων», ενώ πάνω από 22 ήταν τα υπό κατάληψη σχολεία στις 21 Οκτωβρίου, όταν και ήταν η κορύφωσή τους.

«Θα ζητηθεί από όλους να προτείνουν τους τρόπους αναπλήρωσης αυτών
των ωρών στα σχολεία. Τα σχολικά συμβούλια αποτελούνται από εκπροσώπους
των μαθητών, των γονέων και του συλλόγου διδασκόντων των σχολείων», τόνισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Γ. Κανδαράκης.

Το υπουργείο Παιδείας προβλέπει ότι η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών στα σχολεία και στις τάξεις, που βρίσκονταν υπό κατάληψη, μπορεί να γίνει με μαθήματα τα Σάββατα και τις αργίες, με περικοπή εκδρομών και μ’ επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.