Την Παρασκευή εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Ξάνθης η υπόθεση των δύο νεαρών που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι επιχείρησαν να κάψουν την εξέδρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου. Οι δύο νεαροί ηλικίας 24 και 21 ετών, είχαν συλληφθεί τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, για απόπειρα πρόκλησης πυρκαγιάς, με εύφλεκτο υλικό, στην εξέδρα που είχε τοποθετηθεί, σε κεντρικό σημείο της πόλης, με αφορμή την παρέλαση για την εθνική επέτειο.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων δραστών είχαν βρεθεί και κατασχεθεί τότε δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, ενώ επιπλέον στην κατοχή του δεύτερου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, ένας φορητός πομποδέκτης, ο οποίος ήταν ενεργοποιημένος, και ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια.

Οι δύο νεαροί με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος τους, από το τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης, είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ο οποίος είχε μετατρέψει τις αρχικές κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες σε πλημμελήματα και τους έδωσε προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστούν για τη δίκη στο αυτόφωρο. Η δίκη είχε ξεκινήσει αλλά διεκόπη προκειμένου το δικαστήριο να αποφανθεί για την ύπαρξη ή μη ενός όπλου που βρέθηκε στο σπίτι τους ενός από τους συλληφθέντες.

Πηγή: xronos.gr