Ανοχτό άφησε το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος άφησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Η παράταση του διδακτικού έτους είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται. Όταν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί επισήμως» υπογράμμισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά». Εξήγησε ότι δεν μπορεί κάποια απόφαση να θεωρηθεί ειλημμένη.

«Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται σχέδια για να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη, να γίνουν οι επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται και τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο» ανέφερε.

Σχετικά με τις Πανελλαδικές η Ζέττα Μακρή είπε ότι «όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας. Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί».

Για την ύλη των Πανελλαδικών σημείωσε:

«Σε ό,τι αφορά την ύλη της Γ’ Λυκείου έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%. Σε ό,τι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων το υπ. Παιδείας έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει. Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, δεν υπήρξαν εκδρομές, δεν υπήρξαν τόσοι περισπασμοί, η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα».

Ακούστε μετά το 4:00:

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 για τα εκπαιδευτικά θέματα και την επικαιρότητα, με τους Θανάση Φουσκίδη και Δημήτρη Κουνιά.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 για τα εκπαιδευτικά θέματα και την επικαιρότητα, με τους Θανάση Φουσκίδη και Δημήτρη Κουνιά.

Posted by Ζέττα Μ. Μακρή on Tuesday, February 16, 2021