Με ακρόαση φορέων συνεχίζεται την Τετάρτη για δεύτερη ημέρα, στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, η επεξεργασία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Κριτική σε επιμέρους σημεία του νομοσχεδίου άσκησαν τη Δευτέρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας, υπό τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο Γιάννης Κουτσούκος ζήτησε να πάρει πίσω ο υπουργός Εργασίας τη διάταξη για την 13η και 14η σύνταξη καθώς –όπως είπε- αυτή δεν έχει καμία σχέση με το μνημόνιο και αλλοιώνει τον χαρακτήρα του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Ο Παναγιώτης Κουρουπλής τόνισε χαρακτηριστικά «η σπατάλη μεγαλώνει και εμείς καλούμαστε να κατεδαφίσουμε το κοινωνικό κράτος». Πρόσθεσε ότι «στα ταμεία παραμένουν οι ίδιες διοικήσεις που μας έφεραν στη χρεοκοπία».

Ο Πάρης Κουκουλόπουλος έστρεψε τα βέλη του προς το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου λέγοντας «δεν είδα κανέναν στο υπουργικό να στηρίζει το ασφαλιστικό» και επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα περάσει καλά αν μείνει μόνο στην περικοπή μισθών και συντάξεων.

Τέλος, ο Χρήστος Πρωτόπαπας ζήτησε να διασφαλιστεί η εγγύηση του κράτους για τις επικουρικές συντάξεις και να υπάρξει καλύτερη μεταβατική περίοδος για τις μητέρες ανήλικων και τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Πηγή: skai.gr