Το 1ο Mediterranean Bartending Workshop από τον Γιάννη Κοροβέση και το BitterBooze.com διοργανώθηκε με επιτυχία στους φιλόξενους χώρους του οινοποιείου και ξενοδοχείου Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο.

Η φιλοσοφία του Mediterranean Bartending δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες που παράγονται στη Μεσόγειο αλλά και προωθεί το πρότυπο ενός σύγχρονου μπαρτέντερ. Ενός μπαρτέντερ, ο οποίος, λόγω της καταγωγής του και των βιωμάτων του, εμπνέεται από τη φύση και την εντοπιότητα, εστιάζει στην αρμονική σχέση του με το χώρο που τον περιβάλλει, στην ισορροπία με τον εαυτό του αλλά και στην πολύπλευρη έννοια της φιλοξενίας στο μπαρ και στην διαφορετική αντίληψη όσο αφορά την προσέγγιση του πελάτη.

Ο Γιάννης Κοροβέσης, ως θιασώτης του Mediterranean Bartending και εμπνευστής του συγκεκριμένου workshop συντόνισε ένα δημιουργικό διήμερο στο Μέτσοβο που περιελάμβανε διαλογισμό στη φύση, περιήγηση στους αμπελώνες, αναζήτηση πρώτων υλών (foraging), γνωριμία με τα κρασιά Κατώγι Αβέρωφ και με τα προϊόντα της ηπειρωτικής γης, όπως μέλι, γιαούρτι, βότανα, βατόμουρα, σμέουρα και μανιτάρια και τέλος πειραματισμό που οδήγησε στη δημιουργία επτά κοκτέιλ.

Συνοδοιπόροι του σε αυτό το ταξίδι ήταν οι bartenders Γιάννης Αλεξόπουλος, Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Ξαβιέ Μισαϊλίδης, Γιώργος Μπάγκος και Γιώργος Μακρόπουλος.

Το workshop ολοκληρώθηκε με παρουσίαση της φιλοσοφίας του Mediterranean Bartending, και παρουσίαση και γευστική δοκιμή των κοκτέιλ σε συνδυασμό με τοπικά εδέσματα που επιμελήθηκε το εστιατόριο του Κατώγι Αβέρωφ. Οι συμμετοχές τόσο στο workshop όσο και στην παρουσίαση πραγματοποιήθηκαν κατόπιν πρόσκλησης.

Το Κατώγι Αβέρωφ από το 1958 καλλιεργεί τους αμπελώνες του στις πλαγιές της Πίνδου παράγοντας κρασιά υψηλής ποιότητας. Παράλληλα αναπτύσσει τον οινοτουρισμό, διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις και με το 1ο Mediterranean Bartending Workshop εγκαινιάζει μία νέα σειρά δραστηριοτήτων που έχουν ως στόχο να αναδείξουν την πολύπλευρη διάσταση του κρασιού.

(Φωτογραφίες: Βενθεσικύμη Σούκουλη)