Η Θεσσαλονίκη ντύνεται χριστουγεννιάτικα εν μέσω πανδημίας, με τα συνεργεία του δήμου να τοποθετούν εορταστικά διακοσμητικά φωτιστικά και διάκοσμο επί της οδού Τσιμισκή, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν επίσης στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας, στην Τσιμισκή, στη λεωφόρο Νίκης, στη Β. Όλγας, στην Προξένου Κορομηλά, στη Λαμπράκη και στο πάρκο του Ξαρχάκου.

Από χθες το μεσημέρι έχει μεταφερθεί από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής ένα φυσικό έλατο, το οποίο θα στηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους και αναμένεται να στολιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα μεταδίδει το grtimes.gr.Πρόκειται για δέντρο λίγο μικρότερο των 20 μέτρων, ο σπόρος του οποίου είχε φυτευτεί το 1974 και θα τοποθετηθεί πάνω στην ειδική βάση που έχει στηθεί στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να «τρέξουν» και οι εργασίες στολισμού από τον δήμο Θεσσαλονίκης, οι οποίες δε θα αφορούν μόνο το κέντρο της πόλης αλλά και των δημοτικών κοινοτήτων, με στόχο να αλλάξει η ψυχολογία των ανθρώπων που ζουν στην σκιά της πανδημίας και να προστεθεί μια νότα αισιοδοξίας.

«Mέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της τεράστιας πρόκλησης για κάθε κοινωνία, έχει αξία να καταφέρουμε να διατηρήσουμε όψεις και στοιχεία της κανονικής ζωής. Έχει αξία να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας. Δε πρέπει να υποκύψουμε στον φόβο, να μην μας παραλύσει η αγωνία. Για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουμε στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, με σύνεση και λογική, αλλά ταυτόχρονα με ισχυρή βούληση να στηρίξουμε την πόλη, να στηρίξουμε τους ανθρώπους της, να δώσουμε χαρούμενες, λαμπερές εικόνες από την πόλης μας» είπε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα αξιοποιηθεί όλος ο διάκοσμος που βρίσκεται στις αποθήκες, στολίζοντας την πόλη σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία, και θα τοποθετηθούν δέντρα και φάτνες σε κάθε κοινότητα. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Ζέρβας, σε κάθε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθεί ένα στολισμένο δέντρο «εκεί που άνθρωποι δίνουν τον αγώνα της ζωής, εκεί που γιατροί και νοσηλευτές δίνουν την καθημερινή τους προσπάθεια», επισήμανε.

Επιπλέον, θα δοθούν 5.500 πακέτα σε ευπαθείς ομάδες με είδη διατροφής, βιβλία, παιχνίδια, και θα διανεμηθούν ημερήσια γεύματα σε αστέγους και ανθρώπων που έχουν ανάγκη, με εξορμήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία και άλλα στελέχη του δήμου, στηρίζοντας έτσι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Ειδικά τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο θα γίνεται καθημερινή εξόρμηση της Δημοτικής Αστυνομίας και εθελοντών του Δήμου, ώστε να προσφέρονται τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στις δομές του Δήμου.

Ακόμα, υπάρχει σχέδιο όπως είπε ο κ. Ζέρβας για τη στήριξη των τοπικών καλλιτεχνών, μέσα από την ψηφιακή διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων, αλλά και υποστήριξη των δομών υγείας με την προμήθεια μέσω χορηγιών απαραίτητου υγειονομικού υλικού.