Κατηγορηματικός για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ – και παρά τις προτροπές του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου – εμφανίστηκε σήμερα από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, στη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

«Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που έχει και την ευθύνη της κοινωνικής προστασίας, όχι μόνον δεν σκέφτεται πιθανή κατάργηση του θεσμού των ΚΑΠΗ, αλλά αντίθετα ο θεσμός που δημιουργήθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου θα στηριχθεί και θα ενισχυθεί με όλες τις δυνάμεις προκειμένου να αποδώσει καλύτερα», υπογράμμισε ο Β. Κεγκέρογλου.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που είναι μια από τις σημαντικότερες δράσεις που προσφέρουν οι Δήμοι, το μέλλον του για το 2011 εξακολουθεί να παραμένει αβέβαιο, αν και ο Β. Κεγκέρογλου εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, με αφορμή την, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρωτοβουλία της υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη, για ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Σε περίπτωση πάντως που το πρόγραμμα δεν θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, υπάρχει ζήτημα με τους εργαζόμενους και τη συνέχισή του. Μέχρι τέλους Νοεμβρίου, είπε ο Β. Κεγκέρογλου, ελπίζουμε η νέα προσπάθεια που κάνουμε για ένταξη στο ΕΣΠΑ ν’ αποδώσει, έστω και με μικρή χρηματοδότηση, προκειμένου να συνεχιστούν αυτά τα προγράμματα.