Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια των εγκαινίων της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας «Defensys» 2010, τα οποία τέλεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία των παρατάξεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη» και «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα-Μπορούμε να τους σταματήσουμε». Οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν φυλλάδια στους περαστικούς, διαμαρτυρόμενοι για τη διοργάνωση έκθεσης οπλικών συστημάτων στη Θεσσαλονίκη. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι υποστηριζόμενοι από το ΣΥΝ υποψήφιοι για το Δήμο Θεσσαλονίκης και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Τάσος Κουράκης.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, με εξαίρεση κάποια διένεξη που σημειώθηκε με οδηγό αστικού λεωφορείου, ενώ γύρω από το συνεδριακό κέντρο είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.