Απερρίφθη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», το αίτημα που υπέβαλε ο εκ των κατηγορουμένων Βασίλης Στεφανάκος για εξαίρεση της προέδρου κ. Καλαϊτζή, την οποία ο συνήγορος του Β.Καπερνάρος χαρακτήρισε «ελλιπή».

Η απόφαση του δικαστηρίου, με αντίστοιχη πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας, προκάλεσε εκνευρισμό στον Στεφανάκο, ο οποίος αφού ρώτησε πόσο κοστίζει η αίτηση εξαίρεσης και ενημερώθηκε από έδρας ότι έχει κόστος περίπου 120 ευρώ, γνωστοποίησε ότι θέλει να ξέρει γιατί μπορεί να χρειαστεί να ξανακάνει.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Μανώλη Σκαρλάτου, που βαρύνεται με κατηγορίες που αφορούν τη φυσική του παρουσία στην απαγωγή του εφοπλιστή Περ. Παναγόπουλου, ζήτησε από το δικαστήριο να καταχωρήσει στα πρακτικά πως ο Σκαρλάτος αρνείται την παρουσία του στην απαγωγή γιατί το επίμαχο διάστημα -Ιανουάριος 2009- βρισκόταν στην Κρήτη. Ο κατηγορούμενος επικαλείται για αυτό του το άλλοθι και καταθέσεις μαρτύρων.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με ενστάσεις της υπεράσπισης, για την καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών κατηγορουμένων από την ΕΥΠ, αιτήματα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης του πρωτογενούς και του παράγωγου υλικού και τέλος για την διαβίβαση στο δικαστήριο των αιτήσεων της Υπηρεσίας Πληροφοριών για να της επιτραπεί η επίμαχη καταγραφή.