Η Β’ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δ. Αττικής κατήγγειλε παρέμβαση της Αστυνομίας στα σχολεία, με θέμα τις καταλήψεις. Συγκεκριμένα, οι καθηγητές επισημαίνουν ότι σε πολλά σχολεία η Αστυνομία τηλεφωνεί καθημερινά προκειμένου να ελέγξει αν βρίσκονται σε κατάληψη. Επίσης, καλεί πολλούς διευθυντές κατειλημμένων σχολείων και τους εκβιάζει προκειμένου να καταδώσουν τους μαθητές τους που συμμετέχουν στις καταλήψεις.

Η Γενική Συνέλευση, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, θεωρεί απαράδεκτη την αστυνόμευση της σχολικής ζωής που συνδέεται με τις επανειλημμένες δικαστικές διώξεις μαθητών οι οποίοι έλαβαν μέρος σε καταλήψεις προηγούμενων ετών.

«Οι διευθυντές δεν έχουν καμία υποχρέωση να αναφέρουν στην Αστυνομία αν τα σχολεία τους βρίσκονται υπό κατάληψη. Πολύ δε περισσότερο να αναφέρουν ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σ’ αυτήν. Οι μαθητές μας έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση του δημόσιου σχολείου, για την έλλειψη κονδυλίων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, για την έλλειψη υποδομών και καθηγητών, για τα τμήματα των 27 και 28 μαθητών, για τον “εξετασιοκεντρικό” χαρακτήρα του λυκείου. Το μαθητικό κίνημα έχει καθήκον και δικαίωμα να αντιστέκεται και τις μορφές αντίστασης τις επιλέγει το ίδιο μέσα από τις δημοκρατικές του διαδικασίες. Αντί το κράτος και η κυβέρνηση να αστυνομεύουν τους μαθητές μας, είναι καλύτερο να φροντίσουν για τη λύση των προβλημάτων της Εκπαίδευσης».

Τέλος, οι καθηγητές ζητούν από την Αστυνομία να σταματήσει τις παρεμβάσεις και από τις προϊστάμενες αρχές της Εκπαίδευσης (Προϊσταμένους Γραφείων, Διευθυντή Διεύθυνσης, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, υπουργείο Παιδείας) να παρέμβουν για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, διαφορετικά θα είναι και οι ίδιοι υπόλογοι απέναντι στο μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα.