Αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα βρίσκεται ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας που συνελήφθη την Παρασκευή στο Ηράκλειο επειδή μετέφερε 21 τόνους του εύφλεκτου τοξικού διχλωροπροπένιου.

Ο οδηγός συνελήφθη κατά την αποβίβαση της νταλίκας από το πλοίο της γραμμής. Όπως δήλωσε στους λιμενικούς μετέφερε προϊόντα για το Ηράκλειο και την Ιεράπετρα, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ήξερε ότι μετέφερε τοξικά.

Η νταλίκα είχε φορτώσει από εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης. Έφτασε στον Πειραιά και από εκεί μπήκε στο πλοίο της γραμμής. Οι υπεύθυνοι της μεταφορικής εταιρείας, στην οποία ανήκει, δεν ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές του Πειραιά και το πλήρωμα του πλοίου για το επικίνδυνο φορτίο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τέτοιου είδους επικίνδυνα φορτία μεταφέρονται μόνο με πλοία τύπου R/R, που δεν έχουν καθημερινό δρομολόγιο στην Κρήτη.

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας, που εδρεύει στο Ρέθυμνο παραμένει άφαντος.

Το επικίνδυνο φορτίο κατασχέθηκε, ωστόσο υπάλληλοι του υπουργείου Γεωργίας δήλωσαν ότι δεν πρόκειται για σοβαρό θέμα και με απόφαση του εισαγγελέα Ηρακλείου δόθηκε εντολή να αποδεσμευτεί και να παραδοθεί στον παραλήπτη.

Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος μόλις πληροφορήθηκαν το θέμα παρενέβησαν και ζητούν το σύνολο των εγγράφων προκειμένου να διερευνήσουν την υπόθεση και να εισηγηθούν την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών.

Σημειώνεται πως η ποσότητα του εύφλεκτου τοξικού υλικού που εντοπίστηκε στο Ηράκλειο είναι η μεγαλύτερη που έχει μεταφερθεί ποτέ!