Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εμπορίας Πετρελαιοειδών ζητά να ρυθμιστεί άμεσα, με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και όχι με υπουργικές αποφάσεις στο μέλλον, η απελευθέρωση των αδειών βυτιοφόρων καυσίμων.

«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε το κατατεθέν νομοσχέδιο στη Βουλή στις 12/10/2010 και διαπιστώσαμε ότι καμία από τις προτάσεις που υποβάλαμε στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν έγινε αποδεκτή», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ο ΣΕΕΠΕ.

«Η μακροχρόνια εμπειρία μας, μας έχει αποδείξει ότι εάν δεν καλυφθεί η “απελευθέρωση” της έκδοσης αδειών κυκλοφορίας Ι.Χ. βυτιοφόρων αυτοκινήτων με σαφή νομοθετική ρύθμιση, ο κλάδος των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών θα παραμείνει όμηρος της βούλησης του εκάστοτε υπουργού Μεταφορών ή των πιέσεων και συμφερόντων των συνδικαλιστικών συντεχνιών».

Ο ΣΕΕΠΕ αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέτει απαγορεύσεις και περιορισμούς στο δικαίωμα των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών να αποκτούν τις αναγκαίες άδειες βυτιοφόρων και ζητά:

– Να νομοθετηθεί η άμεση, διαφανής και πλήρης απελευθέρωση έκδοσης αδειών κυκλοφορίας Ι.Χ. βυτιοφόρων αυτοκινήτων μεταφοράς υγρών καυσίμων που χορηγούνται στις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

– Να αρθεί ο περιορισμός χρήσης των Ι.Χ. βυτιοφόρων ανάλογα με την άδεια εμπορίας. Να ορισθεί ότι η άδεια κυκλοφορίας των Ι.Χ. βυτιοφόρων αυτοκινήτων ισχύει για τις μεταφορές όλων των προϊόντων που διακινεί κάθε εταιρία, να μπορεί να αξιοποιεί τα βυτιοφόρα της ανάλογα με τις ανάγκες της (δηλαδή να μπορεί με τα ίδια βυτιοφόρα να διακινεί θέρμανση το χειμώνα και το καλοκαίρι να διακινεί καύσιμα στα μικρά αεροδρόμια, τις μαρίνες, κλπ).