Την πρόθεσή της να αυξήσει τις πτήσεις προς την Ελλάδα κατά 1,5 εκατομμύρια άτομα το χρόνο βάσει στοιχείων σχετικά με την ζήτηση που υπάρχει, εξέφρασε ο Ken O’ Toole, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους, Ryanair, στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης των εκπροσώπων των εταιριών στην Αθήνα, παρουσία του υφυπουργού, Γ. Νηκιτιάδη, διαφόρων περιφερειαρχών αλλά και των φορέων του τουρισμού.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιριών χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του κ. Νικητιάδη εκφράζοντας έντονο ενδιαφέρον, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον εκφράστηκε και από την πλευρά των Περιφερειών και των εκπροσώπων των ξενοδόχων για να αναπτυχθούν προγράμματα συνεργασίας με τις εταιρείες τα οποία θα ενισχύσουν την κίνηση προς την χώρα μας, θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο και θα τονώσουν σημαντικά τον τουρισμό.

Ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε συνεργασία διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή και θα παράσχει κάθε δυνατή διευκόλυνση σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Α΄αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Νικητιάδη και τόνισε ότι υπάρχει πλήρης συνειδητοποίηση των ευκαιριών της επόμενης ημέρας για τον τουρισμό της Ελλάδας ενώ επισήμανε ότι η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας με τις αεροπορικές εταιρείες θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στον ελληνικό τουρισμό και προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι η συνεργασία όλων των πλευρών να αποδώσει αποτελέσματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γ. Τσακίρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρ. Τάσιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αεροπορικών Εταιρειών στην Ελλάδα Ντ. Φραντζεσκάκης, η περιφερειάρχης Ηπείρου κα. Δ. Γεωργακοπούλου – Μπάστα, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Β. Μπρακουμάτσος και εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Αττικής.