Παρουσία σημαντικών πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων αλλά και εκατοντάδων διακεκριμένων στελεχών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη, η τελετή της 19ης απονομής των Βραβείων ΚΟΥΡΟΣ 2013, που διοργανώνει η Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

Το Johnnie Walker Blue Label, η απόλυτη έκφραση της τέχνης του blending, στάθηκε και φέτος δίπλα στη νέα γενιά επιχειρηματιών, υποστηρίζοντας για έκτη συνεχή χρονιά τον κορυφαίο θεσμό, που στόχο έχει να επιβραβεύσει αξιόλογους νέους επιχειρηματίες που καταφέρνουν να ξεχωρίζουν και να ηγούνται, συνδυάζοντας το ήθος και την κοινωνική ευαισθησία.

Το Johnnie Walker Blue Label, η επιτομή του σκοτσέζικου blended whisky που δημιουργήθηκε από τους καλύτερους για τους καλύτερους, αντιπροσωπεύει τη ξεχωριστή δύναμη των ισχυρών ανδρών, που, με τόλμη και μαχητικότητα, βρίσκονται στην κορυφή της επιτυχίας και των επιχειρηματικών και κοινωνικών εξελίξεων.

Με βραβείο ΚΟΥΡΟΣ 2013 τιμήθηκαν οι:

– Βραβείο «Ανάπτυξης και Καινοτομίας»: ο κος Ιωάννης Χήτος, πρόεδρος δ.σ. και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε.

– Βραβείο « Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό στίβο»: η κα Κωνσταντίνα Σαΐτη, διευθύνουσα σύμβουλος της Kronos Α.Ε.

Οι βραβευθέντες αναδείχθηκαν μεταξύ χιλιάδων εταιρειών με την υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και της ICAP.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, ο οποίος δήλωσε σχετικά με τα Βραβεία: «Ο παραγωγικός ιστός της επόμενης ημέρας χρειάζεται νέα μυαλά, με όρεξη, με γνώση, με όραμα για νέα πράγματα και καινοτομίες που μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά. Ακόμη μια χρονιά, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας αναδεικνύει επιχειρηματίες της νέας γενιάς που δείχνουν έναν νέο δρόμο επιχειρηματικότητας και θέτουν τις βάσεις για ένα μέλλον πιο σίγουρο, υγιές και δημιουργικό. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε γιατί αποτελούν την απόδειξη πως, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς, όλα είναι δυνατά».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά και η απονομή του βραβείου Στέλιος Χατζηιωάννου για το Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς 2013. Το βραβείο απονεμήθηκε από το Sir Στέλιο Χατζηϊωάννου στους κυρίους Γεώργιο & Ερμή Ψιψίκα της Nanobionic.

Μέσω του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος (Stelios Philanthropic Foundation, www.stelios.com), ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου έχει δεσμευτεί να εμπνέει, να χρηματοδοτεί και να στηρίζει εκπαιδευτικές, επιχειρηματικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, κάνοντας έτσι τη διαφορά. Το βραβείο του για το Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς αναγνωρίζει την καινοτομία, το πάθος και το επιχειρηματικό πνεύμα στη γενιά των επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών στην Ελλάδα.

Την τελετή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κος Γιάννης Μανιάτης και ο Υφυπουργός, κος Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Σιούφας και η πρώην υπουργός κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά.