Βρώμα, δυσωδία, απέχθεια. Οι φωτογραφίες που φέρνει στο φως το newsbeast.gr αποκαλύπτουν ότι στο δήμο Πειραιά τα οχήματα καθαριότητας είναι διακοσμητικά. Οι εικόνες που δείχνουν μπάζα, τόνους σκουπιδιών, ποντίκια και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς σε διάφορα σημεία της περιοχής, έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κατοίκους, οι οποίοι βλέπουν την κατάσταση στην περιοχή τους, μέρα με τη μέρα να χειροτερεύει. Ακόμη κι όταν πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές.

Κι όσο κι αν το χθεσινό δημοσίευμά μας ανέφερε ότι ο δήμος άρχισε τις εργασίες καθαριότητας, σήμερα οι φωτογραφίες που δείχνουν την πλήρη εγκατάλειψη της περιοχής αποδεικνύουν το αντίθετο. «Γιατί κύριε Φασούλα» ερωτώνται πολλοί αλλά η απάντηση δεν βγαίνει από τα χείλη των υπευθύνων… Και οι εικόνες ντροπής κάνουν το γύρο του κόσμου χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται, όπως φαίνεται τουλάχιστον, για την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος.
Ακόμη κι όταν με την επίλυση του ζητήματος θα αποφευχθούν προβλήματα υγείας πολιτών που μένουν κοντά στις ανεπίσημες… χωματερές του Πειραιά.

Δευτέρα, 28 Ιουνίου, 2010. Οι καθαριστές του δήμου Πειραιά αγνοούν (;) τη βρώμα που υπάρχει ακριβώς δίπλα από τον ηλεκτρικό σταθμό του Νέου Φαλήρου.

Δευτέρα, 28 Ιουνίου, 2010. Δίπλα από την Εστία των Ναυτικών στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση φαίνεται ότι κάποιος ξέχασε να μαζέψει τα σκουπίδια…

Δευτέρα, 28 Ιουνίου, 2010. Μπάζα, κούτες και σκουπίδια παραμένουν εδώ και ημέρες, σύμφωνα με τους κατοίκους, της περιοχής, στον Πειραιά.

Δευτέρα, 28 Ιουνίου, 2010. Το παζάρι στην περιοχή του Πειραιά έχει τελειώσει από χθες το απόγευμα, όμως, κανένας δεν φρόντισε να μαζέψει τους τόνους σκουπιδιών που παραμένουν στο σημείο.

Δευτέρα, 28 Ιουνίου, 2010. Δύο κάδοι απορριμμάτων δεν φτάνουν για να καλύψουν τους τόνους σκουπιδιών που έχουν ξεχειλίσει…