Το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά εγκαινίασε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας. Το συγκεκριμένο Κέντρο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του Διεθνούς Κέντρου για τα εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης παιδιά.

«Το κέντρο αυτό είναι μια απόδειξη της εμπιστοσύνης στη χώρα μας ότι μπορούμε σε πολλά πράγματα στην περιοχή μας να είμαστε πρωτοπόροι και να παίζουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αξίζει η χώρα μας», τόνισε ο υπουργός.

Κλείνοντας ο κ. Δρούτσας εγγυήθηκε ότι θα είναι αρωγός και μεγάλος υποστηρικτής όλων αυτών των προσπαθειών, λέγοντας ότι «το ΥΠΕΞ και εγώ προσωπικά θα είμαι πάντα μαζί σας σε αυτή την προσπάθεια».

Νωρίτερα στο δημαρχείο του Αμαρουσίου έγινε παρουσίαση του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά, κατά την οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά κ. Τζιμ Καναβίνο, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι υπάρχουν παιδιά που κακοποιούνται, ξεπουλιούνται, που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. «Το ΚΝΕΕΠ θα δώσει φωνή σε αυτά τα παιδιά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστας Γιαννόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της αστυνομίας, της δικαιοσύνης, της πολιτείας, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους επισήμανε ότι «καταφέραμε με τους ανθρώπους που μας στηρίζουν να βάλουμε ένα λιθαράκι για να χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του. Ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό».

Παγκοσμίως ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα δέκα αγόρια κάτω των 18 πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ μόνο το ένα τρίτο το καταγγέλλουν.