Οι κύριες εκδηλώσεις για τον ετήσιο εορτασμό της Μάχης της Καλλίπολης (ANZAC DAY), ημέρα εθνικής εορτής για την Αυστραλία, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 11 το πρωί, στο Συμμαχικό Κοιμητήριο του Πορτιανού της Λήμνου.

Ειδικότερα, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο και θα ακολουθήσουν κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμοί και ομιλίες.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι αναβαθμισμένες σε σχέση με προηγούμενα χρόνια και αυτό φαίνεται από την υψηλόβαθμη στρατιωτική και πολιτική παρουσία της Ελλάδος και της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων επισήμων θα παραστούν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και άλλα στρατιωτικά στελέχη της Ελλάδος, η πρέσβης της Αυστραλίας, ο Αρχηγός του Ναυτικού της Αυστραλίας και 22 Αυστραλοί γερουσιαστές, βουλευτές και δήμαρχοι.

Πριν από την εκδήλωση στο Πορτιανού, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Συμμαχικό Κοιμητήριο στο Μούδρο και στο Μνημείο των Αυστραλών Πεσόντων στο λιμάνι του Μούδρου.