Τη διαβεβαίωση ότι η διοίκηση του Μετρό Θεσσαλονίκης θα έρθει πολύ σύντομα στην πόλη έδωσε στον υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννη Μπουτάρη ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης στα γραφεία της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Ο κ. Μπουτάρης παρακολούθησε τη συνεδρίαση, με θέμα το master plan για τις συγκοινωνιακές και μεταφορικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη, στην οποία προήδρευσε ο υφυπουργός.

Τον Γιάννη Μπουτάρη συνόδευε ο δημοτικός σύμβουλος, αρχιτέκτων Ανδρέας Κουράκης και ο συγκοινωνιολόγος και μέλος της «Πρωτοβουλίας», Γιώργος Δημαρέλος.

Ο κ. Μπουτάρης, έθεσε το θέμα της κατάρτισης ενός πολύ συγκεκριμένου Σχεδίου Υποδομών, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα, στη βάση εξασφαλισμένων πόρων, ενώ τόνισε τη σημασία εκτέλεσης έργων που θα αρχίσουν το δυνατόν άμεσα να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, επισκέφθηκε το δημαρχείο Τριανδρίας όπου τον υποδέχτηκε η δήμαρχος, Πολυξένη Δρίτσα.

«Η Τριανδρία, που με τον Καλλικράτη θα μετατραπεί σε Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, πρέπει να αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας για τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα», αναγνώρισε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τους δημοτικούς συμβούλους Τριανδρίας, Αντώνη Καρούμπη, Σαράντη Μονοπόρτη και Αθηνά Δάνιου στις υπηρεσίες του Δήμου όπου δημοτικοί υπάλληλοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια ο κ. Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Αβραμόπουλο και τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» Χασδάϊ Καπόν και Σπύρο Πέγκα, επισκέφθηκε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Τον υποψήφιο δήμαρχο και τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Δημήτρης Μπακατσέλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει δράση , εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις του προς τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της πόλης, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, την εκτεταμένη και καταχρηστική κατάληψη των πεζοδρομίων και πεζοδρόμων από τραπεζοκαθίσματα, την παράνομη στάθμευση.

Ο κ. Μπουτάρης δεσμεύθηκε για την εφαρμογή των κανόνων και τη λήψη μέτρων για να γίνει η Θεσσαλονίκη πόλη φιλική για το επιχειρείν. Τόνισε, μάλιστα, ότι σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, αλλά και τους υπολοίπους φορείς, θα εργασθεί για την ανάδειξη της ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, η οποία πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, προκειμένου έτσι να ενισχυθεί και η τοπική οικονομία.

Ο κ. Μπακατσέλος δήλωσε ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου επιθυμεί τη στενή συνεργασία με το Δήμο για να εξευρεθούν λύσεις σε θέματα που αμέσως ή εμμέσως συνδέονται με τη λειτουργία της αγοράς, όπως αυτό της στάθμευσης, της λειτουργίας των λαϊκών αγορών , του εκθεσιακού – συνεδριακού κέντρου, της αισθητικής αναβάθμισης της εικόνας της Θεσσαλονίκης.