Σύσσωμη η πολιτική και αστυνομική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Ηράκλειο Κρήτης τίμησαν τον Γεώργιο Βασιλάκη στην κηδεία του στο νεκροταφείο Ζωγράφου, στη μια το μεσημέρι. Περίπου 1.000 άνθρωποι τίμησαν τον αποθανόντα υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοΐδη στη συντριπτική τους πλειονότητα αστυνομικοί και υπάλληλοι του κτιρίου της Κατεχάκη, όπου στεγάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΥΠ. Ανάμεσά τους και αρκετοί απλοί πολίτες.
Ο αρχιεπίσκοπος σε μήνυμά του εξέφρασε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και την οικογένεια του Γ. Βασιλάκη τα συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του. Μίλησε για την «Ελλάδα που συγκλονίστηκε από τον άδικο θάνατο ενός έντιμου αξιωματικού» και ευχήθηκε «ο Κύριος της ζωής Ιησούς Χριστός να παύσει το άδικο που κυριαρχεί στον κόσμο».
Ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης Κωνσταντίνος Βαλλιάνος, μιλώντας εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ., είπε ότι ο Γ. Βασιλάκης αποτελούσε την απτή απόδειξη του «ανθρώπινου προσώπου του οράματος της ελληνικής αστυνομίας» και διαβεβαίωσε ότι οι συνάδελφοί του θα είναι «παντοτινοί συνοδοιπόροι στη ζωή της οικογένειάς του».
Η Νομάρχης Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη μετέφερε τον αποχαιρετισμό της γενέτειρας του και σημείωσε: «Ο κόσμος που πενθεί σήμερα είναι ο κόσμος της σκληρής δουλειάς, ο κόσμος που σκάβει το χωράφι, ο κόσμος της αλληλεγγύης και της φιλίας. Πενθεί τη «μαγιά», που έλεγε κι ο Μακρυγιάννης, που κουβαλά αγόγγυστα το βάρος της προόδου της πατρίδας στην πλάτη του». Περιέγραψε τον Γ. Βασιλάκη σαν ένα νέο φτωχό παιδί της δεκαετία του 1970 που με σκληρή δουλειά και ταυτόχρονα σπουδές αγωνιζόταν να καταφέρει κάτι καλύτερο στη ζωή του. Και τα κατάφερε. Κατάφερε να γίνει ένας εξαιρετικός άνθρωπος, αστυνομικός και οικογενειάρχης.
Σφοδρή επίθεση έκανε τόσο η κ. Σχοιναράκη, όσο και οι άλλοι Κρητικοί (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου που μίλησαν) σε «εκείνους που φοβούνται τη ζωή και το φως και ζουν στο σκοτάδι». Οι Κρητικοί εξέφρασαν σε έντονο τόνο την «αγανάκτηση για την άνανδρη δολοφονική επίθεση» εναντίον ενός ωφέλιμου για την κοινωνία ανθρώπου. Καταδίκασαν «τη δημιουργία αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες». Και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι « ο υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης και οι συνεργάτες του θα επιτελέσουν το έργο τους και θα αποκαλύψουν τους δολοφόνους».
Εκτός από τον κ. Χρυσοχοϊδη και τον υφυπουργό κ. Βούγια, μεταξύ των άλλων πολιτικών που παραβρέθηκαν στην κηδεία ήταν οι κ. Αντώνης Καρράς και Δημήτρης Καρύδης από το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ, οι Γιώργος Βουλγαράκης και Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πάνος Τριγάζης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θάνος Πλεύρης από τον ΛΑΟΣ.