Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2004 η Φαρκαδόνα, το Ζάρκο, το Γριζάνο και το Διάσελλο αποχαιρετούσαν την Έβελιν, το Γιάννη, την Κατερίνα, τον Χρήστο, τον Κώστα, τη Στεφάνια και τον Αποστόλη, στο μακρύ ταξίδι της αιωνιότητας. Μια μέρα νωρίτερα είχαν χάσει τη ζωή τους σε τροχαίο κοντά στα Καμένα Βούρλα, στο «πέταλο» του Μαλιακού, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Σήμερα, οι μαθητές και οι καθηγητές του γενικού λυκείου Φαρκαδόνας, αλλά και των υπολοίπων σχολείων της περιοχής, παρά το πέρασμα των χρόνων, δεν ξέχασαν εκείνη την ημέρα και πολύ περισσότερο τις μορφές των επτά παιδιών.

Ύστερα από πρόταση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του λυκείου Φαρκαδόνας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με αφορμή τη συμπλήρωση των έξι χρόνων από το θάνατο των παιδιών, οι μαθητές θα καταθέσουν στο υπουργείο Παιδείας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή σειρά προτάσεων που θα σχετίζονται με τα τροχαία ατυχήματα, τα ναρκωτικά και τις διάφορες μορφές βίας που έχουμε συναντήσει κατά καιρούς στη χώρα μας.

Οι εργασίες των μαθητών που θα κατατεθούν τον ερχόμενο Μάιο στο υπουργείο Παιδείας, εντάσσονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Μέσω των εργασιών, τα παιδιά αισιοδοξούν να δώσουν τα κατάλληλα μηνύματα στους μεγάλους, μια «γροθιά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, στο στομάχι, όλων εκείνων που φέρουν την ευθύνη για μια σειρά δυσάρεστων περιστατικών.