Το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Αεροπορικών Εταιρειών (European Regions Airline Associaton), κατέκτησε η Olympic Air, η οποία αναδείχθηκε ως αεροπορική εταιρεία της χρονιάς 2010/11 (ERA Airline of the Year).

Η απονομή έγινε στη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ERA, σε ειδική εκδήλωση και με την παρουσία εκατοντάδων συμμετεχόντων από την ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία.

H κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείτο από ανώτατα στελέχη και ειδικούς στο χώρο της Πολιτικής Αεροπορίας (πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι αεροπορικών εταιριών και ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι) έλαβε υπόψη της μια σειρά από εξειδικευμένα κριτήρια.

Μεταξύ αυτών τη δυναμική ανάπτυξη της Olympic Air, τη στρατηγική διαφήμισης και προώθησης του αεροπορικού προϊόντος της, τη δραστηριοποίησή της σε θέματα ασφάλειας και περιβάλλοντος, καθώς και την ενεργή συμμετοχή της στα ζητήματα που απασχολούν τον ευρωπαϊκό κλάδο των αερομεταφορών.

Κυρίως όμως, η απόφαση να βραβευθεί η Olympic Air στηρίχτηκε σε ένα σύνολο δεδομένων, όπως οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές της, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ικανοποίηση του επιβατικού κοινού, η πληρότητα και η ακρίβεια των πτήσεων της, η διάρθρωση του στόλου και η ανάπτυξη του δικτύου της, οι εμπορικές καινοτομίες για την εξυπηρέτηση του κοινού, η γενικότερη εταιρική στρατηγική καθώς και η χρηματοοικονομική της ανάπτυξη.

Στον ΕRΑ συμμετέχουν περισσότερες από 200 εταιρείες και είναι το μόνο σώμα που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Περιφερειακής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην Ευρώπη.