Να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν συντομότερα το τοπίο για το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ και εξίσωσης των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, ζητά από τον υπουργό Οικονομικών η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Η ΟΕΕΘ επισημαίνει ότι, αν τα παραπάνω εφαρμοστούν στην πράξη, τότε θα αυξηθούν οι επιχειρήσεις που θα βάλουν λουκέτα. «Θέλουμε να πληροφορηθούμε από το υπουργείο τις πραγματικές προθέσεις του, γιατί τίποτα δεν είναι χειρότερο […] από την έλλειψη προοπτικής για το σήμερα και το αύριο», καταλήγει η επιστολή.

Παράλληλα, με επιστολές τους προς τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Μεταφορών-Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, οι έμποροι ζητούν να ληφθεί άμεσα «ειλικρινής και δίκαιη» απόφαση για τη λήξη της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, την οποία χαρακτηρίζει καταστροφική για την αγορά. Τα προβλήματα που παρατηρούνται ήδη στη διακίνηση των προϊόντων και τις εξαγωγές είναι ήδη τεράστια, προσθέτουν.