Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν παιδιά από 6 μέχρι 10 ετών να βρίσκονται στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Ανατολικής Αττικής της Χρυσής Αυγής και να «παίρνουν μαθήματα πνευματικής αφύπνισης με την ονομασία Διάπλαση των Παίδων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή της, η Χ.Α.
«Θεωρείται υπερβολικό παιδιά από 6 έως 10 ετών, παιδιά δηλαδή του Δημοτικού, να υφίστανται ιδεολογική καθοδήγηση. Μιλάμε για πολύ μικρά παιδιά. Κανείς δεν είναι υπέρ αυτού που βλέπουμε στις φωτογραφίες», επισημαίνει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος.
Και προσθέτει: «θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτη μία τέτοια ενέργεια, ακόμη και αν υπάρχει γονική συναίνεση».
Πληροφορίες του newsbeast.gr που προέρχονται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος αναφέρουν ότι θα γίνει διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει μαζική αντίδραση απέναντι στη δράση της Χρυσής Αυγής.
«Έχουν πυρήνα και στα σχολεία»
Τις τελευταίες εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή έχει επεκταθεί και στα σχολεία προκειμένου να προσηλυτίσει μαθητές. «Η Χρυσή Αυγή έχει πυρήνα στα σχολεία», επιβεβαιώνει ο κ. Παπαχρήστος.
Και προσθέτει: «Υπάρχουν μαθητές που είναι ενταγμένοι στη Χρυσή Αυγή λόγω της κρίσης. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στα προάστια που υποφέρουν, κι αυτό είναι το παράδοξο. Υπάρχουν προάστια που είχαν γενικά αριστερή παράδοση στο παρελθόν και τώρα υπάρχουν αρκετοί που έχουν ενταχθεί στη Χρυσή Αυγή. Αυτό έχει να κάνει με την οικονομική κρίση, με την ανέχεια των γονέων και με το γεγονός ότι το κόμμα αυτό εκφράζει ακραίες θέσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχουν νεολαίοι που έχουν προσχωρήσει στη Χρυσή Αυγή από μίσος για το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, που τους έχει οδηγήσει σε αυτή την ανέχεια».
Αναφέρεται όμως και στις συγκρούσεις ιδεολογικού περιεχομένου που λαμβάνουν χώρα στα σχολεία. «Υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ μαθητών που ανήκουν στη Χρυσή Αυγή και μαθητών που είναι αντίθετοι. Έχουν καταγραφεί τέτοια περιστατικά.
Τα περιστατικά αυτά μας προβληματίζουν γιατί συγκρούσεις με ιδεολογικό περιεχόμενο είχαμε να δούμε από τη δεκαετία του ΄80. Τη δεκαετία του ΄90 αλλά και από το 2000 μέχρι πριν λίγο καιρό δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα. Οπότε, όταν επανέρχεται στο σχολείο μια κατάσταση συγκρουσιακή και μάλιστα με ιδεολογικές αναφορές, σαφέστατα μας προβληματίζει», καταλήγει.