Το ταξίδι του Mount Athos Area Gourmet στη Γερμανία συνεχίζεται, με τη διοργάνωση να έχει βρεθεί χθες στο Μόναχο, προκειμένου να αξιοποιήσει τη διεξαγωγή της διεθνούς τουριστικής έκθεσης FREE και να παρουσιάσει menu, πιάτα και οίνους από τη θεματική εβδομαδιαία ενότητα με τίτλο «Η Μοναστηριακή Κουζίνα», η οποία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί στην προ του Άθω περιοχή από τις 27.5.13 μέχρι τις 2.6.13.

Πιο συγκεκριμένα, στο ελληνικό restaurant Apostel’s, στο κέντρο της πόλης, παρουσιάσθηκαν :

· ο προορισμός ως τόπος πολυμορφικών διακοπών,

· οι δραστηριότητες και οι προοπτικές που προσφέρει το Mount Athos Area Gourmet στους Γερμανούς θεματικούς επισκέπτες,

· το πρόγραμμα «αμπελο-οινικές περιηγήσεις στις παρυφές του Άθωνα»,

· η ιστορία της αθωνικής πολιτείας, ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς,

· η οινολογική παράδοση σε αυτήν,

ενώ προβλήθηκαν και δοκιμάσθηκαν αγιορείτικοι οίνοι από το Μετόχι Χρωμίτσας της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος και από το Μυλοπόταμο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας.

Παράλληλα, στους συνδαιτυμόνες προσφέρθηκε μοναστηριακό menu, εμπνευσμένο από το βιβλίο με τίτλο «Μαγειρική του Αγίου Όρους», του Μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού, το οποίο κυκλοφορεί μεταξύ άλλων και στη γερμανική γλώσσα και διατίθεται στη γερμανική αγορά.

Έκπληκτοι από την ποιότητα των προαναφερόμενων παρουσιάσεων αλλά και από την άρτια δομημένη εκδήλωση, οι 13 εκπρόσωποι τύπου αλλά και οι πελάτες του κατάμεστου restaurant, δήλωσαν ότι απέκτησαν μοναδική οινο-γαστρονομική εμπειρία, την οποία θα ολοκληρώσουν, επεκτείνοντάς την σε τουριστική.

Η υψηλού επιπέδου προωθητική καμπάνια αποτελεί προϊόν της κορυφαίας συνεργασίας, ανάμεσα στον Οργανισμό, την οινοποιία Ευάγγελος Τσάνταλης (υπό την επίβλεψη της οποίας καλλιεργούνται τα αμπέλια και οινοποιούνται οι ομώνυμοι οίνοι στο Μετόχι Χρωμίτσα της ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιο Όρος) και το Μυλοπόταμο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας.