Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος απευθύνει έκκληση προς τα όλα Σωματεία του κλάδου των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης για την άμεση επιστροφή των αυτοκινητιστών στην εργασία τους, αφού ακόμα και η επίταξη των φορτηγών δημοσίας χρήσης (ΦΔΧ), στην οποία προέβη η κυβέρνηση, δε μπόρεσε να αποκαταστήσει στο ακέραιο την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αφού τονίζει ότι κατανοεί τα αιτήματα των αυτοκινητιστών, αλλά και το γεγονός ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, σημειώνει αυτή τη στιγμή η αγορά ασφυκτιεί και τα αποτελέσματα αυτών των κινητοποιήσεων είναι δραματικά για όλους τους κλάδους της.

Μεταξύ των προβλημάτων που δημιουργούνται από την κινητοποίηση ο Σύνδεσμος ξεχωρίζει:

– Επιβολή προστίμων λόγω λήξης των τελωνειακών εγγράφων Τ1.

– Παραμονή και έκθεση στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού σε λιμάνια και σε άλλα σημεία κατά μήκος των εθνικών οδών, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται

– Διακοπή της προμήθειας πρώτων υλών στην ελληνική βιομηχανία.

– Αδυναμία αποστολής όλων των εξαγωγικών μας φορτίων.

Την ίδια ώρα οι, σύμφωνα με το Σύνδεσμο, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των logistics επιβαρύνονται με ζημίες της τάξης των 2 εκατ. ευρώ ημερησίως, λόγω αδυναμίας εκτελέσεως των υποχρεώσεων τους προς την πελατεία τους, για ημερήσιες παραδόσεις σε αλυσίδες καταστημάτων και σε άλλα σημεία πώλησης των αγαθών.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών να πρυτανεύσει η λογική, αφού είναι δεδομένο ότι, τα περιθώρια επιβίωσης όλων των παραγωγικών τάξεων έχουν ουσιαστικά εκπνεύσει.