Ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε, ότι θα περιφρουρηθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ και ότι οι περίπου 2.000, που έχει εκτιμηθεί ότι είναι πλεονάζον προσωπικό, σε σύνολο 6.500, δεν θα απολυθούν, αλλά θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες. Αυτά είπε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.

Απαντώντας σε σχετική επερώτηση βουλευτών της ΝΔ διαβεβαίωσε, επίσης, ότι το 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες, είτε αφορά εμπορευματικές, είτε επιβατικές υπηρεσίες.

Από τις συζητήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο υπουργός με εκπροσώπους της COSCO, δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, είπε και πρόσθεσε, ότι αναμένει να δει τις προθέσεις του Γάλλου ομολόγου του, με τον οποίο θα συναντηθεί την 1η Ιουλίου.

«Ο ΟΣΕ έχει καταντήσει μια νύφη που κανείς δεν θέλει να παντρευτεί», ανέφερε ο κ. Ρέππας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι «το πρόγραμμα εξυγίανσης του Οργανισμού που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση είναι η καλύτερη πρόσκληση σε ιδιώτες που αξίζει να επενδύσουν».