Με ομόφωνη απόφασή τους το μεσημέρι, οι ιδιοκτήτες των φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης του νομού Καβάλας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του κλάδου, παρατάσσοντας τα αυτοκίνητά τους κατά μήκος της Εγνατίας Οδού στο ύψος του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β» στην περιοχή της Νέας Καρβάλης.

Το τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας έλαβε έκτακτα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Την ίδια στιγμή, επτά πρατήρια υγρών καυσίμων, στο νομό Καβάλας, «κατέβασαν ρολά» αντιδρώντας στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των βενζινοπωλών του νομού Καβάλας, Μιχάλη Μεταξά, αρκετοί βενζινοπώλες προχωρούν σε κλείσιμο των πρατηρίων τους, καθώς υποστηρίζουν ότι οι τιμές του πλαφόν είναι χαμηλότερες από την τιμή που αγοράζουν, με αποτέλεσμα η πώληση καύσιμων να είναι ασύμφορη για τις επιχειρήσεις τους.

«Πάρα πολλά πρατήρια αγοράζουν ακριβότερα τη βενζίνη από τις τιμές που επιβάλλει το υπουργείο να πουλάνε. Γι’ αυτό τον λόγο και πολλά πρατήρια, για να μην παρανομήσουν, ανάρτησαν μεν τις τιμές, αλλά έκλεισαν τα πρατήρια» αναφέρει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Μεταξάς.

Ο κ. Μεταξάς χαρακτηρίζει απαράδεκτη την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γιατί, όπως επισημαίνει «ούτε απεργία έχουν τα βυτιοφόρα οχήματα, ούτε πρατήρια έχουν μείνει ανοιχτά, ούτε ουρές, τουλάχιστον στην επαρχία, έχουν σχηματιστεί».