Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, η υπουργός Παιδείας κατέληξε στο συμπέρασμα πως «δεν υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα».

Τα όποια κενά παρατηρούνται σε εκπαιδευτικό προσωπικό θα επιλυθούν άμεσα, υποστήριξε η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν προβλήματα στις πληρωμές, παρά μόνο για τους καθηγητές που συμμετείχαν στην πρόσθετη διδακτική στήριξη του 2008 και του 2009, όπως και σε διδάσκοντες σε ευρωπαϊκά προγράμματα, για τους οποίους επιχειρείται να βρεθεί λύση.

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των παιδιών ανά τάξη, η υπουργός υποστήριξε πως στόχος του υπουργείου είναι να μην υπερβαίνουν τα 25. Μόλις στο 7% των σχολείων υπάρχουν περισσότεροι μαθητές και ο αριθμός αυτός -και πάλι- δεν ξεπερνά τους 28.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μπράτης πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος αναγνώρισε πως φέτος τα προβλήματα είναι λιγότερα από πέρυσι, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως υπάρχουν 1.500 κενά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, ενώ πέρυσι ο αριθμός έφτανε τα 2.600.

Στην πολιτική επικαιρότητα τέλος, κληθείσα να σχολιάσει ποιος είναι ο συντονιστής της κυβέρνησης, η υπουργός Παιδείας δήλωσε «ο πρωθυπουργός, είναι αυτονόητη η απάντηση». Και πρόσθεσε: «Συντονιστής υπουργός δεν υπάρχει και δεν έχει οριστεί. Υπάρχει ένα επιτελείο που λειτουργεί πάρα πολύ καλά».