Ουρές σχηματίζουν από τα ξημερώματα τα οχήματα στα βενζινάδικα προκειμένου να προλάβουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ, πριν στερέψουν οι αντλίες.

Σύμφωνα με το Γιώργο Ασμάτογλου, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), τα αποθέματα βενζίνης θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Τρίτης, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να διαρκέσουν περισσότερο.

«Επανερχόμαστε στα ίδια», τονίζει ο κ. Ασμάτογλου, αναφέροντας ότι τα προβλήματα θα έπρεπε να είχαν, ήδη, λυθεί προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου.

Όσον αφορά το πλαφόν που έβαλε η κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις ο κ. Ασμάτογλου ανέφερε ότι πλαφόν θα πρέπει να μπει σε όλα τα στάδια και όχι μόνο στα πρατήρια. «Αυτό πρέπει να γίνει για να βλέπουμε ποιος αγοράζει και πόσο. Το πλαφόν θα πρέπει να μπει από το στάδιο των διυλιστηρίων», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ.

Ο κ. Ασμάτογλου τόνισε επίσης ότι σήμερα άνοιξε το βενζινάδικό του και οι πελάτες ήδη περίμεναν απ’έξω. «Είναι εδώ από τις 5 το πρωί, πριν ανοίξει το βενζινάδικο. Ο κόσμος φοβάται ότι θα ξεμείνει»