Η αγορά καυσίμων δεν πάσχει από προτάσεις αλλά από την πρακτική εφαρμογή τους, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε σημερινή της ανακοίνωση, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των προτάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά.

Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση πως η ίδια η Επιτροπή έχει εκδώσει κανονιστικές παρεμβάσεις για την αγορά καυσίμων άλλες δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν – το 2007 και το 2008 – το πρόβλημα, ωστόσο, βρίσκεται στην υλοποίηση των μέτρων. «Αντίθετα, όλο αυτό το διάστημα είδαμε να φουντώνει το λαθρεμπόριο και ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τα “παράθυρα” της νομοθεσίας και την απροθυμία ή αδυναμία του κράτους να ασκήσει τον ελεγκτικό/ εποπτικό του ρόλο», υπογραμμίζει.

Η Ομοσπονδία δηλώνει σύμφωνη με τις προτάσεις για εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων, όπως και για τη θέσπιση γραπτών συμβάσεων μεταξύ εταιριών χονδρικής και λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων, στις οποίες θα αποτυπώνεται εκ των προτέρων, η πιστωτική πολιτική και η πολιτική παροχών και εκπτώσεων. Το ερώτημα όμως κατά την ΠΟΠΕΚ είναι πότε θα εφαρμοστούν όλα αυτά.