Το φυτίλι έχει ανάψει και απειλεί να μετατρέψει σε παρανάλωμα του πυρός τον κλάδο των Δημοσίων Μεταφορών. Η αντιπαλότητα ανάμεσα στην κυβέρνηση με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσεως και τους εργαζομένους στις Αστικές Συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ κορυφώνεται κλιμακωτά με κίνδυνο να ξεσπάσουν βίαιες συγκρούσεις στην επικείμενη ΔΕΘ.

Τα πρώτα δείγματα της επερχόμενης μετωπικής συμπλοκής έγιναν εμφανή χθες κατά τη διάρκεια της 5ωρης στάσης εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ στον κέντρο της Αθήνας, καθώς υπήρξε συγκρουσιακή προδιάθεση, η οποία ωστόσο δεν εκτονώθηκε.

Το δε κλίμα που διαμορφώνεται γίνεται ολοένα και περισσότερο έκρυθμο, καθώς οι αναφορές για δυναμικές κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που συμμετείχαν στη χθεσινή απεργία, όσο και των ιδιοκτητών φορτηγών, η οποίοι πραγματοποιούν μαζικές «καταδρομικές» επισκέψεις με τα οχήματά τους σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας, προμηνύουν άσχημες εξελίξεις.