Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο οίνος παλαίωσης IANOS Cabernet Sauvignon 2004 του Άγγελου Ρούβαλη, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου διεθνούς διαγωνισμού αξιολόγησης κρασιού «Mundus Vini 2012».

To ερυθρό κρασί μακρόχρονης παλαίωσης έκλεψε πραγματικά τις εντυπώσεις των ειδικών καθώς βρέθηκε στην «χρυσή» κατηγόρια ανάμεσα από 6.019 κρασιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.

Οι 303 κριτές -μέσα από μια απαιτητική διαδικασία- δοκίμασαν «τυφλά» τα κρασιά από τις 46 διαφορετικές χώρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αξιολόγησαν και βράβευσαν τις καλύτερες ποικιλίες όσον αφορά την εμφάνιση, το άρωμα, τη γεύση και τη γενική εντύπωση του κρασιού.

Ο IANOS Cabernet Sauvignon -ο οποίος διακρίνεται για τα τυπικά αρώματα του Cabernet με χαρακτηριστικά την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, καραμέλας σοκολάτας αλλά και μαρμελάδας φρούτων του δάσους- δεν αποτελεί το μοναδικό κρασί του Άγγελου Ρούβαλη που διακρίνεται σε ένα τόσο σημαντικό διαγωνισμό. Ανάλογες διακρίσεις στο παρελθόν κέρδισαν και τα κρασιά όπως το Ασπρολίθι το 2010, ο Μικρός Βοριάς Riesling το 2009 κοκ.

Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Άγγελου Ρούβαλη γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.