Με την παρουσία του στην τελετή του αγιασμού της 75ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στις εννέα και μισή το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Helexpo, θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στη φετινή έκθεση ο πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψή του στη ΔΕΘ με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τις διοικήσεις των Helexpo και ΔΕΘ αμέσως μετά, ενώ στις 10.45 ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τους χώρους της ΔΕΘ.

Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», ενώ την επόμενη μέρα στις 12 στον ίδιο χώρο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Με βάση το πρόγραμμα που διένειμε σήμερα η ΔΕΘ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη ΔΕΘ στις 18/9 στις 8 το βράδυ στο «Ι.Βελλίδης», ενώ στις 19/9 στις 12 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Κατά χρονική σειρά, το πρόγραμμα των υπόλοιπων αρχηγών κομμάτων έχει ως εξής: ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γεώργιος Καρατζαφέρης, θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ στις 14/9 (συνάντηση με προεδρεία HELEXPO-ΔΕΘ στις 17.30, συνέντευξη Τύπου στις 19.00), ενώ στις 15/9 θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα (συνάντηση με τα προεδρεία των δύο εταιριών στις 09.30, συνέντευξη Τύπου στις 11.00). Στις 16/9, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, θα δώσει συνέντευξη Τύπου (12.00).