Τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ενημέρωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σχετικά με τη χρηματοδότηση της κατασκευής της Ραλλείου Σχολής.

Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 11.260.000 ευρώ, αφορά στην κατασκευή τριών νέων κτηρίων, στα οποία θα στεγαστεί η ιστορική Ράλλειος.  Το συνολικό εμβαδό δόμησης είναι περίπου 5.700 τ.μ. και οι νέες εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 26 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, δυο βιβλιοθήκες, εργαστήρια φυσικοχημείας, τεχνολογίας και πληροφορικής, αίθουσα καινοτόμων δράσεων κλπ.

«Οι προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες για την απεμπλοκή του έργου, για την έναρξη της κατασκευής του και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του, που είχαν την συμπαράσταση του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, απέδωσαν καρπούς. Η ολοκλήρωση της Ραλλείου Σχολής αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Πειραιά, αφού μετρά σχεδόν 160 χρόνια ιστορίας, μιας ιστορίας παράλληλης με την πορεία της πόλης» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.