Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν νωρίτερα οι πρόεδροι των Σωματείων με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Μιχάλη Χάλαρη.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Χάλαρη για τα αιτήματα του κλάδου τους, που πλήττεται από την ανεργία, και ζήτησαν τη λήψη μέτρων ώστε να εξασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια στον χώρο εργασίας τους.

Μεταξύ άλλων, ζήτησαν η πολιτεία να δείξει την ενδεδειγμένη ευαισθησία προς τους εργαζομένους, αρκετοί από τους οποίους είναι άνεργοι ή έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και να μην διακόπτεται η παροχή νερού ή ρεύματος όταν δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Επιπλέον, ζήτησαν να τους δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση 2.000 ευρώ, να μην καταργηθούν οι πενταμελείς υγιεινής και ασφάλειας και να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας τους, καθώς αρκετοί από τους εργαζόμενους δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων.

Όπως σημείωσε στους δημοσιογράφους ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος βρίσκονται σε δεινή κατάσταση και θα αντιδράσουν εάν δεν επιλυθούν άμεσα, έστω κάποια από τα αιτήματά τους.