Αναφορά στις φονικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε περιοχές της Αττικής και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 74 ανθρώπους κάνει το σύνολο του βελγικού γαλλόφωνου Τύπου.

«Πυρκαγιές γύρω από την Αθήνα: τουλάχιστον 50 νεκροί, περισσότεροι από 100 τραυματίες» είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTBF. «Ελλάδα: δασικές πυρκαγιές εκτός ελέγχου προκάλεσαν 50 θανάτους σε μία νύχτα», είναι ο τίτλος της Le Soir. «50 θάνατοι από πυρκαγιές στην Ελλάδα», o τίτλος της l’ Echo. «Πυρκαγιές στην Ελλάδα: 26 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στην αυλή μίας βίλας», ο τίτλος της Libre Belgique.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στα ρεπορτάζ των εφημερίδων παρατίθενται οι δηλώσεις των αρμοδίων και των κυβερνητικών αξιωματούχων, καθώς και τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα σε σχέση με τον τραγικό απολογισμό, ενώ σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει ενεργοποιήσει τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ, ζητώντας τη συνδρομή των εταίρων της, με την Ισπανία, την Κύπρο και τις ΗΠΑ να έχουν ήδη προσφέρει τη βοήθειά τους.

Eξάλλου, το θέμα της ξηρασίας και των δασικών πυρκαγιών στις βόρειες και βαλτικές χώρες, ως αποτέλεσμα των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών, απασχολεί τη L’ Echo στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η «Ευρώπη ασφυκτιά», ενώ έχει ήδη γίνει έκκληση στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, προκειμένου να καταπολεμηθούν οι πυρκαγιές.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για «καταστροφική κατάσταση» στο Βέλγιο, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Η La Libre Belgique από την πλευρά της δίνει οδηγίες στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο για την καλύτερη δυνατή προστασία απέναντι στο κύμα καύσωνα.