«Δεν έχω συνδέσει τη δραχμή με κάτι κακό…» αναφέρει σε συνέντευξή του ο Γιάννης Κότσιρας, τονίζοντας ότι ότι δεν τον τρομάζει καθόλου το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, καθώς θεωρεί το θέμα του νομίσματος περισσότερο συμβολικό παρά ουσίας.

Σε συνέντευξή του στο ιστολόγιο «αντί-Νέα τάξη πραγμάτων», ο δημοφιλής τραγουδιστής αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν παλιότερα πήγαινες να αγοράσεις ένα φραπέ και τολμούσε να σου ζητήσει ο μαγαζάτορας ενάμισι χιλιάρικο, θα του πέταγες τον καφέ στα μούτρα!».

Ο Γ. Κότσιρας τάσσεται κατά της κατεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει στραγγαλίσει την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναφέρεται σε σχέδιο των Βρυξελλών για να κρατήσουν το Νότο φτωχό και εξαρτημένο. «Ελλάδα χωρίς αγροτική ανάπτυξη δεν υπάρχει» λέει και θεωρεί αδιανόητο η Ε.Ε να καταργεί ουσιαστικά σήμερα την παραγωγή Ελαιόλαδου στη χώρα μας. «Πήραμε από τη Γερμανία 10 δις και της δώσαμε 112 δις», σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο Γ. Κότσιρας σημειώνει: «Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ότι υπάρχει ένα θέμα συνεννόησης και κατανόησης. Υπάρχει ένα θέμα ιδεολογικής βάσης των κομμάτων εξουσίας και του συστήματος Ο Έλληνας έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μία Νέα Δημοκρατία η οποία το παίζει κεντρώα, ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο η πρακτική του απέδειξε ότι είναι ακραία νεοφιλελεύθερο, ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ας το πούμε βγαίνει με την πιο νοικοκυρεμένη άποψη, αλλά φλερτάρει αρκετά με την Αριστερά στα άκρα, το ΚΚΕ το οποίο δε μετέχει πουθενά και για τίποτα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι θέλουν να παίξουν το ρόλο της Δεξιάς της καθαρόαιμης Δεξιάς αλλά με κραυγές ακροδεξιάς και ταυτοχρόνως έρχεται και η ακροδεξιά των Ναζιστών να το παίξει απλά Δεξιά. Όλα αυτά τα πράγματα στερούνται ιδεολογικής βάσης και ο κόσμος… ψηφίζει ένα κόμμα χωρίς να ξέρει γιατί το ψηφίζει. Θεωρώ ότι αυτός ο φασισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή από τα ΜΜΕ αποκαλύπτει πάρα πολλά και όταν ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα (γιατί η πολιτική και η πολιτική σκέψη θέλει ψυχραιμία και υπομονή, δε μπορείς να κρίνεις κάτι την ώρα που συμβαίνει) θεωρώ ότι θα αποκαλύψει πάρα πολλά πράγματα και ως προς τις προθέσεις όλων των κομμάτων και ως προς το ιδεολογικό τους υπόβαθρο. Γιατί πιστέψτε με και δεν θέλω να φανώ κακός προφήτης αλλά νομίζω ότι αρχίζει και διαφαίνεται ότι όλη αυτή η πίεση των τελευταίων ημερών να σχηματιστεί μία κυβέρνηση χωρίς κανένα προσανατολισμό, απλά και μόνο για να λέμε ότι έχουμε κυβέρνηση, κάτι υποκρύπτει από πίσω. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό που υποκρύπτει είναι πράγματα οικονομικού συμφέροντος που έχουν προσυμφωνηθεί τα οποία εξυπηρετούν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων… και πραγματικά θα αποκαλυφθούν πάρα πολλά πράγματα τις επόμενες ημέρες αρκεί τα κόμματα, και μιλάω περισσότερο για την Αριστερά , να τηρήσει της δεσμεύσεις της, να μη συνεργαστεί δηλαδή με αυτούς».

Ο τραγουδιστής διευκρινίζει ότι αναφέρεται στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Δημοκρατική Αριστερά, εκφράζοντας την εκτίμηση στο πρόσωπο του Φ. Κουβέλη.

Εξάλλου, αναφέρεται στη μήνυση που κατέθεσε πέρυσι τον Ιούνιο κατά αστυφύλακα των ΜΑΤ και λέει «Πέρυσι τον Ιούνιο έκανα μία κίνηση προσωπική θα την έλεγα, βλέποντας βίντεο στην τηλεόραση κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά ενός αστυφύλακα των ΜΑΤ ο οποίο έσπασε το κεφάλι μες στην πλατεία ενός νεαρού, ο οποίος φορούσε και γυαλιά, δεν φορούσε μάσκες ούτε τίποτα και ο οποίος του έλεγε με πολύ απλό τρόπο «φύγε από την πλατεία.
Εκείνη λοιπόν την περίοδο ξαφνικά ακυρώθηκαν όλες μου οι τηλεοπτικές εμφανίσεις , όλες μου οι συνεντεύξεις και επίσης και πάρα πολλές παραστάσεις που είχα προγραμματίσει».

Ακούστε τη συνέντευξη του Γ. Κότσιρα: