Και όμως πέρασαν τρία χρόνια από την απόλυτη πύρινη καταστροφή της 24ης Αυγούστου του 2007 με τις τρομερές συνέπειες σε απώλεια εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικών και αγροτικών καλλιεργειών, σε απώλεια δεκάδων χιλιάδων ζώων, σε καταστροφή χιλιάδων οικιών, και στο θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Πέρασαν τρία χρόνια και μόλις πριν λίγες ημέρες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου πρότεινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πατρών, ο Νομάρχης Ηλείας κ. Καφύρας, ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Χρονόπουλος και τρία στελέχη της πυροσβεστικής.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η υπόθεση άνοιξε ξανά μετά από την προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών Πάτρας δύο από τους συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στην Αρτέμιδα. Η υπόθεση ήταν ένα βήμα πριν να μπει στο αρχείο, καθώς από την αρχική έρευνα του αντιεισαγγελέα Πύργου δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες!

Άξιον απορίας είναι ότι έχουν περάσει τρία χρόνια αλλά η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει κάνει ακόμη μέχρι σήμερα καμία μελέτη – έκθεση για το τι συνέβη εκείνες τις δολοφονικές ημέρες. Δεν έχει κάνει καμία έρευνα για το τι έφταιξε ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να ξανασυμβεί.

Τρία χρόνια μετά, στο ταμείο πυροπλήκτων υπάρχουν ακόμη 134,5 εκατομμύρια ευρώ από τις εισφορές και τις δωρεές πολιτών και φορέων. Έχουν χρησιμοποιηθεί 76,5 εκατομμύρια ευρώ από τα 211 εκ. ευρώ περίπου που συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα των πολιτών…

Απορίας άξιον, είναι επίσης, ότι δόθηκαν σε διάφορους φορείς 1.335.000 ευρώ στις 25 Σεπτέμβρη του 2009. Δέκα ημέρες δηλαδή πριν τις εκλογές της 4/10/2009.

Τρία χρόνια μετά… και οι ψυχές των νεκρών περιμένουν μια συγνώμη και μια δικαίωση.

Πηγή: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/