Επιπλέον 300 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες καταβολής των συντάξεων χρειάζεται ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) όπως επανέλαβε ο νέος διοικητής του Ταμείου, Γεράσιμος Βουδούρης.

Σε σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο ΙΚΑ οι διοικήσεις των τεσσάρων μεγαλύτερων ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ) συζήτησαν τρόπους συντονισμού των δράσεων ώστε να επιτευχθεί μείωση των δαπανών στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς δυο είναι τα βασικά μέτρα που θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου: η καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς και η δημιουργία κοινοπραξίας μεταξύ των ταμείων για την αγορά υπηρεσιών υγείας αλλά και προϊόντων (αναλώσιμα κλπ) ώστε να επιτυγχάνονται καλύτερες συμφωνίες στις τιμές.

Τον Ιούνιο στο ΙΚΑ η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 28% και στον ΟΓΑ κατά 24,5%. Μάλιστα, ο νέος διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως αν επιτευχθούν οι στόχοι βελτίωσης των εσόδων δυνητικά θα μπορούσε να υπάρξει μείωση των εισφορών από το 2012.

Πηγή: capital.gr