Προβλήματα από την βροχόπτωση παρουσιάστηκαν στα Τρίκαλα, προκαλώντας υπερχείλιση των νερών σε πολλά παρόχθια σημεία του Πηνειού.

Ο Καραβόπορος ποταμός υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν το Βαλομάνδρι και στον Παραπόταμο, ενώ «φούσκωσε» και το ποτάμι Λήθαιος που διασχίζει την πόλη των Τρικάλων, από το νερό που κατεβαίνει από τις ορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, τα πρανή του Καραβόπορου καλύφθηκαν από τα ορμητικά νερά λόγω της έντονης βροχόπτωσης και το φαινόμενο, έχει θέσει σε επιφυλακή την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αγροτών, πλημμύρισαν περί τα 1.100 στρέμματα καλλιεργουμένων και μη εκτάσεων.

Σημαντικές ζημιές από την πλημμύρα υπέστησαν καλλιέργειες με μηδική, καλαμπόκι, στάρι και μποστανοειδή, καθώς κι ένα σημαντικό κομμάτι αγροκτημάτων που είχαν λιπανθεί και προετοιμαστεί για τη σπορά βαμβακιού.

Μέχρι και σήμερα αργά το απόγευμα ανησυχία επικρατεί και στην περιοχή της Φαρκαδόνας στα δ.δ. Κλοκοτού, Κεραμυδίου, Ζάρκου και Πηνειάδας, καθώς ο Πηνειός ήταν ιδιαίτερα «φουσκωμένος» εγκυμονώντας κίνδυνο υπερχείλισης.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τόνους λάσπης και ξύλινα υποστηρίγματα της γέφυρας «Καλατράβα» άλλα και μία …αγελάδα.

Τιτάνια είναι η προσπάθεια των συνεργείων καθαρισμού του Δήμου Τρικκαίων για να απομακρυνθούν τα ξύλα προτού προκαλέσουν ζημίες στο ζωικό κεφάλαιο, τις πάπιες και τους κύκνους αλλά και στις εγκαταστάσεις αυτών.