Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και μεταξύ άλλων, είπε: «Πάντα οι δημοτικές εκλογές εμπεριέχουν κάποια μηνύματα, έχουν όμως και ιδιαιτερότητες. Και αυτές οι δημοτικές εκλογές έχουν και επιπλέον ιδιαιτερότητες. Η πρώτη ιδιαιτερότητα των εκλογών, διαχρονικά, σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Και αυτές πρέπει να τον έχουν. Η ιδιαιτερότητα αυτών των εκλογών είναι, ότι πλέον έχουμε έναν καινούργιο αυτοδιοικητικό χάρτη που πρέπει να αξιολογηθεί, και έχουμε μια εικόνα για το πολιτικό σύστημα που δεν είναι η καλύτερη από την κοινωνία. Είναι συνεπώς στο χέρι του πολιτικού συστήματος, να επαναδραστηριοποιήσει την κοινωνία, να της κεντρίσει το ενδιαφέρον, μέσα από τις επιλογές τις οποίες θα κάνει. Άρα, για μένα, πέρα και πάνω από τα όποια πολιτικά μηνύματα εμπεριέχονται -που εμπεριέχονται μηνύματα προς την κατεύθυνση που είπατε- το σημαντικότερο είναι η ανάδειξη ικανών ατόμων, ατόμων που το όραμά τους θα ταυτίζεται με τις επιλογές και με τις προτεραιότητες…».

Όσον αφορά στην οικονομία, υποστήριξε: «Με βάση τα στοιχεία με τα οποία προσφύγαμε στο μηχανισμό και τα έμπρακτα αποτελέσματα της πολιτικής μας, βλέπω ότι στις εκδόσεις που κάναμε μετά την προσφυγή στο μηχανισμό πληρώνουμε παραπάνω επιτόκιο, ο βαθμός υπερκάλυψης είναι χαμηλότερος, τα έντοκα γραμμάτια ενός έτους τα ακυρώνουμε και τα spreads παραμένουν στις 850 μονάδες βάσης…
Οι αγορές δεν έχουν πειστεί ακόμα και δεύτερον, με βάση τη δήλωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εγείρονται πολλά σοβαρά ερωτηματικά, σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας…».