Κατεβαίνουν οι μπάρες στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου την προσεχή Δευτέρα 2 Απριλίου, με την έναρξη εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου για μία ακόμα χρονιά.

Χθες στο δήμο Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε η τελευταία σύσκεψη συντονισμού, την οποία προκάλεσε ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, Γιάννης Κουνδουράκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Νίκος Κονταξάκης, ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα καθαριότητας Τάσος Συριανόγλου, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, Όθωνας Χριστουλάκης, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου εστίασης, Βασίλης Πολιουδάκης και Χάρης Αυγουστάκης, ο πρόεδρος, Θωμάς Κρεβετζάκης και μέλη του συλλόγου Κατοίκων και Ιδιοκτητών Παλιάς Πόλης, η γραμματέας του εμπορικού συλλόγου, Μαρίλυ Αγγελιδάκη, εκπρόσωποι της δημοτικής αστυνομίας, καθώς και του λιμενικού ταμείου.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες επεσήμαναν συγκεκριμένα σημεία, σύμφωνα με το goodnet.gr, τα οποία κάθε χρόνο αποτελούν σοβαρό «πονοκέφαλο» για την εφαρμογή του μέτρου,.

H πόλη μας δεν έχει άλλα περιθώρια. Πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και των κατοίκων και των επισκεπτών. Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε τη βοήθεια όλων και ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα από πέρυσι. Ο στόχος μας είναι να μείνει το ιστορικό κέντρο από την κίνηση των οχημάτων και να μείνει χώρος για περίπατο, για επαγγελματικές δραστηριότητες και οι ρεθυμνιώτες και οι τουρίστες να ευχαριστούνται τις βόλτες στην παλιά πόλη και τα σοκάκια της» είπε ο κ. Κουνδουράκης.

Θα λειτουργήσουν, όπως κάθε χρόνο, τέσσερις ηλεκτρονικές μπάρες στις εισόδους των οδών Βάρδα Καλλέργη, Πάνου Κορωναίου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου. Στις υπόλοιπες 23 εισόδους δεν θα τοποθετηθούν μπάρες παρά μόνο προειδοποιητικές πινακίδες, προκειμένου να ενημερώνουν για το μέτρο.

Η δημοτική αστυνομία, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., θα κάνει συνεχείς περιπολίες, προκειμένου να περιφρουρήσουν την εφαρμογή του δακτυλίου, ενώ το πρόστιμο για όσους διέλθουν από το ιστορικό κέντρο χωρίς να έχουν την σχετική άδεια είναι 200 ευρώ.

Από σήμερα μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για διέλευση από το ιστορικό κέντρο. Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να εκδώσουν κάρτα δωρεάν στάθμευσης στους χώρους της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η έκδοση των αδειών – και στις δύο περιπτώσεις – θα γίνεται μετά από έλεγχο από επιτροπή, που έχει αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου.