Παράσταση διαμαρτυρίας και ανοιχτή συνέλευση πραγματοποίησαν σήμερα γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης που αφορά τη μετακίνηση οφθαλμιάτρου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, για το θέμα της εξόφλησης των δεδουλευμένων από το Δεκέμβριο του 2011 αλλά και για το θέμα του οφθαλμιάτρου.

Όπως υποστηρίζουν το νοσοκομείο, μαζί με άλλα 50 στο σύνολο της χώρας, οδηγείται σε οριστική κατάργηση με τη μέθοδο της συγχώνευσης των οργανισμών.

Η πρόσφατη απόφαση μετακίνησης γιατρού, για κάλυψη εφημεριακών αναγκών στο Νοσοκομείο Βόλου, ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, για τέτοιου είδους μετακινήσεις και αποσπάσεις για το σύνολο του προσωπικού, που ήδη είναι ανεπαρκέστατο, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον προσθέτουν ότι η περικοπή κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών που προστέθηκε αιφνιδιαστικά στο νομοσχέδιο που βρίσκεται για συζήτηση στη Βουλή, σε συνδυασμό με τις εξαντλητικές και αναδρομικές περικοπές των μισθών που έχουν προηγηθεί και τους νέους φόρους, εξευτελίζει τις αποδοχές των γιατρών.