Επιστολή στον περιφερειακό διευθυντή του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου, Νίκο Κολετζάκη, παρέδωσε σήμερα το πρωί ο φαρμακευτικός σύλλογος Αρκαδίας.

Αφορμή στάθηκαν τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κύκλωμα εικονικών συνταγογραφήσεων φαρμάκων κι εξαγωγών στο οποίο εμπλέκεται φαρμακείο της Τρίπολης.

Ο φαρμακευτικός σύλλογος ζητά να του δοθούν τα στοιχεία της έρευνας με τα ονόματα των εμπλεκομένων, προκειμένου να προχωρήσει στα προβλεπόμενα πειθαρχικά και διοικητικά μέτρα σε βάρος όσων μελών του εμπλέκονται στην απάτη εναντίον των ασφαλιστικών ταμείων και του Ελληνικού Δημοσίου.

«Ζητούμε τα στοιχεία προκειμένου να κινήσουμε πειθαρχικές διαδικασίες γιατί δεν δεχόμαστε και δεν επιτρέπεται να θίγεται και να σπιλώνεται ένας ολόκληρος επιστημονικός κλάδος, άνθρωποι, συνειδήσεις και οικογένειες, από ελάχιστους επίορκους. Μιλάμε για 600 φαρμακοποιούς συνολικά στην περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων οι 65 είναι στην Αρκαδία, έχουμε ηθική υποχρέωση ως επιστημονικός κλάδος να απομονώσουμε και να τιμωρήσουμε μειοψηφίες που αμαυρώνουν το σύνολο» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Βασιλική Φράγκου – Γεωργακοπούλου.