Ο Δημήτρης Μακρυβέλιος, μέλος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, μίλησε στην εκπομπή «Elatte» και τόνισε τις ευθύνες της Πολιτείας, όσον αφορά τη διαμόρφωση της τιμής της βενζίνης, που τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις σε όλη τη χώρα.

«Θα έπρεπε η Πολιτεία να έχει βρει ποιος ευθύνεται και να έχει θέσει κανόνες για τη σωστή λειτουργία του ανταγωνισμού. Πρέπει να υπάρχουν αποκλίσεις στην τιμή της βενζίνης, αλλά να μην ξεπερνούν τα δέκα λεπτά. Στην επαρχία, οι υψηλές τιμές και οι διαφοροποιήσεις από βενζινάδικο σε βενζινάδικο οφείλονται στην έλλειψη ανταγωνισμού», τόνισε ο κ. Μακρυβέλιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού Λασιθίου Μανώλης Κατρίνης ανέφερε ότι «η αρχή του κακού είναι οι εταιρείες, που κάθε φορά βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι βενζινοπώλες», σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, «αποτελούν τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Δεν διαμορφώνει πάντα ο πρατηριούχος τις τιμές της βενζίνης», επεσήμανε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του Λασιθίου.