Συνεχίζεται το έργο της ψηφιοποίησης του Μουσείου Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, καθώς η Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης.

Το έργο αφορά στην ψηφιοποίηση 20.000 σελίδων, κυρίως εφημερίδων και περιοδικών, καθώς και την ψηφιοποίηση 25 λεπτών ακουστικού υλικού και άλλων 25 λεπτών οπτικού υλικού, το οποίο χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας. Επίσης ,αναμένεται να δημιουργηθεί σύγχρονη ιστοσελίδα για την καλύτερη πρόσβαση στο ιστορικό υλικό μέσω του διαδικτύου.

Μέχρι τώρα έχουν ψηφιοποιηθεί περισσότερες από 300.000 σελίδες εφημερίδων, περιοδικών και ιστορικών εγγράφων Στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ υπάρχουν ακόμη σημαντικότατα εκθέματα, όπως εφημερίδες από το 1815 έως σήμερα περισσότερων των 1000 διαφορετικών τίτλων, που καλύπτουν όχι μόνο την Πάτρα, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης, σώζονται 1000 διαφορετικά περιοδικά από το 1852, 67 ημερολόγια της περιόδου 1879- 1970 και σπάνιες εκδόσεις και τίτλοι βιβλίων που χάθηκαν με το πέρασμα των χρόνων. Ακόμη φυλάσσονται και ιστορικά κειμήλια της περιόδου της Επανάστασης του 1821, όπως το πρωτότυπο χειρόγραφο της Γ’ Εθνοσυνέλευσης του 1827 στην Τροιζήνα, χειρόγραφη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, καθώς επίσης και εισιτήριο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.