Σκελετωμένα κορμιά, αποστεωμένα σώματα, άνθρωποι που γνωρίζουν την αρνητική πλευρά της ζωής. Άρρωστοι που αναζητούν μόνο τα ναρκωτικά για να ταξιδέψουν στον κόσμο των παραισθήσεων. Για να «ζήσουν» μία ακόμη ημέρα χωρίς να είναι στερημένοι.

Ζητιανεύουν. Παρακαλούν τους περαστικούς να τους δώσουν ένα ευρώ δήθεν για να βάλουν κάτι στο στόμα τους. Να φάνε, όπως λένε, κάτι φθηνό από κάποιο φούρνο. Όμως, αντί να βάλουν μία μπουκιά στο στόμα τους, δίνουν τα λιγοστά χρήματα που έχουν στις τρύπιες τσέπες τους, για να πάρουν ένα «κουμπί». Ένα παραισθησιογόνο – έστω κι αυτό γι’ αυτούς είναι αρκετό- σε περίπτωση που δεν βρουν χρήματα για την «άσπρη».

Άλλωστε, τα βαποράκια και οι μαύροι καραδοκούν. Κάνουν πηγαδάκια στην οδό Πειραιώς. Κοιτούν προσεκτικά τους περαστικούς. Τους «σκανάρουν» κι όταν δουν ενδιαφερόμενους, τους πουλάνε την… πραμάτεια τους. Κάποιοι από αυτούς, οι πιο επικίνδυνοι, επιτίθενται σε ανυπεράσπιστες γυναίκες. Άλλοι πάλι, βρίσκονται εκεί μόνο για να πουλήσουν ναρκωτικά.

Και το αποτέλεσμα ένα: Νεαροί, χρόνιοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, να πέφτουν σε κώμα στη μέση των δρόμων του κέντρου της Αθήνας. Του σημερινού γκέτο, όπως όλοι πλέον το αποκαλούν. Και κανείς να μην ξέρει εάν αύριο κάποιος από αυτούς θα ξυπνήσει.

Δείτε τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί